Splošni pogoji poslovanja

Splošno:

Splošni pogoji poslovanja veljajo za prodajo artiklov, objavljenih na spletni strani www.dar.si.

Spletna trgovina www.dar.si je namenjena izključno pravnim osebam (d.o.o., s.p.).

Podatki o podjetju:

DAR d.o.o. Koper
Ulica 15.maja 18
6000 Koper-Capodistria
Slovenija
DŠ: SI95706526
Matična številka: 5293545000
Telefon: +386 5 61 41 000
Email: info@dar.si

Splošni pogoji so objavljeni na spletni strani, zato se šteje, da je vsak uporabnik, ki pregleduje vsebino in naroča blago, seznanjen z njihovim celotnim besedilom.

Z registracijo in pri nakupu na spletni strani www.dar.si je uporabnik oz. kupec s temi pogoji v celoti seznanjen ter se z njimi tudi strinja.

Dostopnost informacij

DAR d.o.o. Koper se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

  1. podatke o podjetju DAR d.o.o. Koper;
  2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon);
  3. bistvene lastnosti artiklov;
  4. pogoje dostave artiklov (način, kraj in predviden rok dostave);
  5. cene izdelkov na spletni strani bodo vedno jasno navedene v EUR in ne vključujejo davka na dodano vrednost (DDV);
  6. način plačila in dostava, ter rok veljavnosti tega podatka;
  7. postopek in pogoji za vračilo blaga;
  8. časovno veljavnost ponudbe;
  9. roki za odstop od pogodbe;
  10. postopek pritožbe in reklamacije.

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med DAR d.o.o. Koper in kupcem je v spletni trgovini www.dar.si sklenjena v trenutku, ko kupec prejme prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za DAR d.o.o. Koper kot za kupca.

Vse cene v spletni trgovini so navedene v EUR in ne vključujejo davka na dodano vrednost (DDV). Davek se obračuna na spletni blagajni. 

Načini plačila

- Nova stranka spletne trgovine plača naročilo z nakazilom na račun podjetja DAR d.o.o. Koper po ponudbi/predračunu.
- Na prevzemnem mestu DAR d.o.o. Koper je možno plačilo z gotovino ali s plačilno oz. kreditno kartico.
- Po prejemu plačila po ponudbi/predračunu gre naročilo naprej v proces obdelave.
- Obstoječe stranke podjetja DAR d.o.o. Koper imajo plačilo po pogodbi.

Izdaja računa

DAR d.o.o. Koper po dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf format na e-naslov kupca. V primeru osebnega prevzema na prevzemnem mestu prejme kupec natisnjen račun za kupljene artikle ob njihovem prevzemu.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Dostava blaga

Blago lahko kupec osebno prevzame na naslovu podjetja Ulica 15.maja 18, 6000 Koper-Capodistria od ponedeljka do petka med 8.00 in 16.00 uro.
Naročeno blago tudi dostavljamo, tako po Sloveniji kot tudi v tujino.

Slovenija:

- za naročila do 150,00 EUR je strošek dostave 5,00 EUR
- za naročila nad 150,00 EUR je dostava brezplačna

Tujina:

- strošek dostave je naknadno zaračunan po ceniku prevoznika/špediterja

Naročeno blago bomo dostavili, če bo to mogoče, v običajnem zakonskem roku, ki znaša 30 dni od prejetega naročila, vendar je povprečni čas dostave v Sloveniji 1-5 dni od prejeta naročila. V kolikor blaga ne bo možno dostavitiv zakonskem 30-dnevnem dobavnem roku, vas bomo, takoj ko bo mogoče, obvestili o predvidenem roku dostave. V primeru, da DAR d.o.o. Koper v zakonskem roku ne izpolni svoje obveznosti, imate pravico odstopiti od pogodbe.

Naročila oddana med vikendom in prazniki bodo obdelana prvi možen delovni dan.

Poškodbe pri dostavi

Če kupec prejme pošodovan paket je najbolje, da še ob pristnosti dostavljalca pokličete na DAR d.o.o. Koper: +386 5 61 41 000. Skupaj s pogodbenim partnerjem se bomo potrudili, da reklamacijo rešimo v najkrajšem možnem času.

Odstop od pogodbe

Kupci imate pravico, da nam v 14 dneh od prevzema artiklov sporočite, da odstopate od pogodbe, ne da bi vam bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Od pogodbe odstopite tako, da nam pošljete sporočilo na info@dar.si.

Rok začne teči en dan po datumu prevzema artiklov. Strošek vračila bremeni kupca. Artikle je treba vrniti ponudniku najpozneje v 14 dneh od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Če je kupec mogoče že začel uporabljati artikel ali če je pri tehničnih izdelkih posamezne komponente že odprl in sestavljal, odstop od pogodbe žal ni več mogoč.

Kupec mora prejete artikle vrniti nepoškodovane in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina brez kupčeve krivde zmanjšala. Če je embalaža sestavni del artikla, jo je prav tako treba priložiti, in sicer takšno, kot je bila v prvotnem stanju ob prejetju artikla (torej nepoškodovano in v nespremenjeni količini).

Denar vam bomo vrnili takoj, ko bo to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema obvestila o odstopu od pogodbe.

Omejitev odgovornosti

DAR d.o.o. Koper se po svojih naboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strain. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov (količina, cena) spremenijo tako hitro, da včasih ne uspe popraviti vseh podatkov pravočasno. V takem primeru, se bo kupca obvestilo o spremembah in mu omgočilo odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Izključitev odgovornosti

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočanje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridržujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil/a vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

Varovanje osebnih podatkov

Podjetje DAR d.o.o. Koper se zavezuje, da bo trajno varovalo osebne podatke kupca, pridobljene med samo registracijo kupca. Zavezujemo se, da osebne podatke, pridobljene prek registracije, prijavnice na e-novice ali obrazca za kontaktiranje podjetja skrbno varujemo. Pri registriranih uporabnikih prodajalec hrani IP naslove in registracijske podatke: ime, priimek, naslov za dostavo, naslov za plačilo, čas in datum registracije, kontaktni telefon in kontaktni elektronski naslov. Prodajalec bo osebne podatke kupca uporabljal izključno za izpolnitev naročila kupca in za namene obveščanja o naših dogodkih, akcijah,... Kupčevi osebni podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam in javnosti ne bodo dostopni. Zbrane podatke bomo varovali v skladu z ZVOP-2 , ZEKom-2 in GDPR. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi sam kupec. Poskrbeti mora za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter za protivirusno programsko opremo svojega računalnika.

Spremembe splošnih pogojev poslovanja

Podjetje DAR d.o.o. Koper si pridržuje pravico, da kadarkoli, brez predhodnega obvestila, spremeni splošne pogoje poslovanja.

Pritožbe, reklamacije in spori

Podjetje DAR d.o.o. Koper se trudi in s sistemom organizacije dela poskuša zagotavljati, da pri delu ne prihaja do napak. V kolikor pride do napake s strani prodajalca, poškodbe ali okvare artikla, se bo določilo odgovorno osebo za reševanje reklamacije ali pritožbe kupca. Pritožba se odda pisno po elektronski pošti na info@dar.si. Prodajalec bo pritožbo in reklamacijo kupca reševal hitro in učinkovito, v smislu rešitev reklamacije v obojestransko zadovoljstvo.

Stik z nam

V primeru težav, vprašanj ali vpogleda, popravka, blokiranja in izbrisa vaših osebnih podatkov se obrnite osebno na podjetje: DAR d.o.o., Ulica 15.maja 18, 6000 Koper-Capodistria, Slovenija ali preko e-maila na info@dar.si.

Nenehni razvoj spleta zahteva občasno spreminjanje našega pravnega obvestila. Pridržujemo si pravico do teh sprememb.